marți, 12 martie 2013

Incipit


Astazi am sa vorbesc despre 'urcus'.
Pornind de la un nivel mediu , e usor sa continui sa urci.
Cand de la un nivel mediu scazi la -jos- , ti-e putin mai greu sa urci.Iti lipseste motivatia si te intrebi , pentru ce sa urci ca sa ajungi unde ai fost , va dura mai mult sa ajungi unde vrei tu defapt sa fii.
Ideea e sa nu renunti.
Astazi am sa va spun o poveste , despre un tanar care avea tot.
Da , avea.
S-au intamplat mai multe si a pierdut tot ceea ce nu-i apartinea personal , dar era habitatul lui , cu care s-a obisnuit.
Da...tanarul nostru a avut si zile proaste , si zile foarte proaste , si extrem de proaste , uneori s-a complacut in situatia in care era , nu mai era obisnuit cu rutina.Iesea , iesea mult si socializa mult, recent , de cate ori a iesit s-a simtit total rupt de firul logic al lucrurilor.
Acum , e in ultimul an de liceu si e , practic , cu un pas in prapastie.Dar , stiu ca e ambitios.
Vreau sa-i sugerez prietenului meu sa nu renunte , pentru ca poate mult mai mult decat atat.Stiti , el inca se bucura de lucrurile marunte.
Recent eram cu el pe strada , si a venit un caine la noi , el si-a scos sandwich-ul din geanta , i l-a dat catelului si dupa ce am asteptat sa manance 'Patrocle' , ne-am jucat cu el putin.
Il incanta cuplurile batrane.Ii lucesc ochii cand vede batranei , care , inca au aura aceea de suflete pereche.
Ii place sa citeasca , si plange uneori cand asculta muzica instrumentala.
Ideea e ca nu trebuie sa renunti niciodata.Nu trebuie sa te complaci in situatia in care esti si tot timpul , absolut tot timpul sa vrei ceva mai mult de la tine.Tot timpul trebuie sa ai un target.Sa-ti faci un plan.Sa-ti gasesti un anumit echilibru.Cu tine si cu ceilalti.Sa accepti unde esti acum , dar sa vrei mai mult pe viitor. Sa stii mai multe , sa cunosti mai multi oameni , sa vezi mai multe locuri.
Asta , defapt , duce la descoperirea de sine.Da,personalitatea este in continua schimbare de-a lungul vietii , dar trebuie sa existe anumite baze , anumite principii personale.
Povestea nu s-a terminat. Micute lectii sunt on their way , dar , va trebui sa dau un refresh memoriei.Consider ca sunt anumite situatii din care oamenii ar trebui sa invete , sa stie ce sa faca in caz de forta majora.
Voi reveni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu